Felicitări sportivului Alexandru Bologa și antrenorului acestuia Gergely Tamás, pentru medalia de aur câștigată în cadrul calificărilor pentru obținerea biletului la Jocurile Paralimpice Tokio 2020.

Astfel, în competiția desfășurată în S.U.A. – Fort Wayne, Indiana, Alex Bologa a reușit să obțină o victorie strălucită împotriva campionului mondial în exercițiu, Olzhas Orazalyuly din Kazahstan, printr-un procedeu tehnic specific judo-ului denumit „ippon”.

Alex Bologa s-a născut în județul Sălaj, dar a fost adoptat la o vârstă fragedă de municipiul Cluj-Napoca, fiind unul dintre absolvenții de excepție ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean.

Vicecampion european la juniori și laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016, Alex a demonstrat faptul că dizabilitatea nu reprezintă o piedică în calea succesului, atunci când ambiția, motivația și tăria de caracter sunt atribute prezente în fiecare acțiune care desăvârșește calea spre noi reușite.

Felicitări, Alex, și mult succes în continuare!!!

coral