Tinerii antreprenori clujeni primesc sprijin din partea Primăriei, conform ediului Emil Boc.Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau studiază în Cluj-Napoca, pot beneficia de granturi de până la 50.000 de euro.

„Clujul susține talentele și ideile inovatoare: Fondul de Inovare și Experiment este operațional de azi!

Astăzi a fost lansat apelul de idei pentru Fondul de Inovare și Experiment Cluj, un mecanism nou, experimental, care încurajează inițiativele antreprenoriale inovative. Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau studiază în Cluj-Napoca. Se poate aplica în echipe formate din 2 până la 5 persoane.

Înscrierea se realizează online, prin completarea unui formular pe: https://fixcluj.eu/. Pe lângă completarea formularului, echipele vor participa la o rundă de pitching dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite. Finalmente, un juriu format din specialiști va selecta echipele care vor participa în programul FIX Cluj.

Programul va sprijini tinerii să își dezvolte ideile inițiale și îi va ajuta să devină antreprenori de succes, grație expertizei experților angrenați. La finalul programului, tinerii pot beneficia de granturi de până la 50.000 Euro pentru a experimenta, testa și dezvolta ideile lor inovatoare.

La Cluj-Napoca, dispunem de ingredientele necesare pentru construirea unor mecanisme concrete prin care să reușim să reținem talentele și resursa umană bine pregătită acasă. FIX Cluj este dovada clară că prin colaborare, ecosistemul local de inovare poate sprijini comunitatea să se reconstruiască și să pună bazele unor inițiative de antreprenoriat, care pot avea un impact semnificativ pentru clujeni.

Detalii suplimentare despre aplicație, criterii de eligibilitate, calendar și etapele programului pof fi consultate pe: https://fixcluj.eu/”

 

coral