Prin parteneriatul dintre Primăria Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Socială, I.O.C.N. şi Asociaţia umanitară "Alexandru Damian", se urmărește să se ofere sprijin familiilor care au copiii internați la Institutul Oncologic "Ion Chiricuță". Se dorește construirea unei case în apropierea Institutului, pe strada Republicii, unde să se poată caza gratuit părinții care sunt în nevoie, pe perioada efectuării tratamentului copiilor.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Acordului de parteneriat necesar implementării Programului social „Casa părinților” este supus aprobării Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca în ședința de miercuri, 8 mai.

Terenul aflat în administrarea municipalității clujene care va fi pus la dispoziția programului „Casa Părinților” este situat pe strada Republicii.

Prin acest proiect, familiile care au nevoie de cazare temporară la Cluj pentru tratamentul copiilor la Institutul Oncologic vor avea la dispoziție camere (capacitați de 2-5 persoane) cu băi proprii, bucătărie, spațiu de joacă, bibliotecă, internet, cameră pentru spălat, uscat haine și alte spații comune și dotări necesare pentru asigurarea unor condiții cât mai aproape de nevoile acestor oameni.

Cazarea va fi gratuită, iar Primăria va asigura totodată contravaloarea consumului de utilități.

Mai multe informații pot fi consultate în proiectul de H.C.L. publicat pe website-ul municipalității, AICI.

Foto via Municipiul Cluj-Napoca

coral