News Flash:

Spunem adio „salutului cu cotul”: Toate gesturile de afecțiune sau salut în pandemie trebuie EVITATE

16 Septembrie 2020
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc

Organizația Mondială a Sănătății susține că până și salutul cu cotul ar trebui să fie evitat, în contextul situației epidemiologice în care ne aflăm.

De ce este periculos?

Studenții cer micșorarea taxei de școlarizare având în vedere că universitățile își vor desfășura cursurile online.Studenții cer aceste măsuri pentru a combate abandonul universitar.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești solicită universităților din România reducerea taxei de școlarizare în contextul în care cursurile și seminariile se vor desfășura în mediul online din cauza pandemiei.

„În contextul în care activitatea didactică se va desfășura în sistem online și implicit a modificării costurilor specifice programului, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită universităților să prezinte clar studenților mecanismele prin care se stabilesc taxele de studiu, fundamentarea acestora pentru noul an universitar prin raportare la taxa stabilită pentru primul semestru și reducerea taxelor de școlarizare unde se impune conform fundamentării, pornind de la modificarea ponderii și a tipurilor de costuri specifice programului”, se arată într-un comunicat ANOSR.

Reprezentanții ANSOR consideră că această reducere a taxei trebuie privită și din perspectiva dificultăților financiare ale studenților ale căror familii sunt afectate de criza econimică generată de pandemie. Studenții cer aceste măsuri pentru a combate abandonul universitar.

„Reducerea taxei de şcolarizare în contextul educaţiei online trebuie privită însă şi din perspectiva dificultăţilor financiare ale studenţilor ale căror familii sunt afectate financiar de criza economică generată de pandemie. Sprijinirea acestora reprezintă un punct cheie în combaterea fenomenului de abandon universitar prezent de mult timp în spaţiul învăţământului superior şi accentuat de criza economică", afirmă reprezentanții studenților.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gesturi afectiune pandemie oms
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 33 queries | Mysql time :0.050032 (s)