Vorba marilor filozofi ai lumii te indeamna sa faci rai din ceea ce ai. Iar acest lucru nu e deloc imposibil cand vine vorba de un stil de viata sanatos care, e mai usor de obtinut decat ti-ai putea imagina. Un stil de viata echilibrat care-ti va pune pe primul loc starea de bine, sanatatea interioara si exterioara, cat si dezvoltarea pe toate planurile, nu se rezuma la a face doar lucrurile care nu-ti fac placere, ori sa te lasi prada celor mai nocive tentatii. Daca telul tau in 2022 este sa adopti un stil de viata mai sanatos, descopera in cele ce urmeaza care sunt conceptele gresite pe care le-ai urmat pana acum si lucrurile pe care nu ar trebui sa le mai faci.

Nu omite micul dejun

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Iar 5 minute in plus de odihna, traficul accentuat, programul incarcat de lucru sau stresul, te pot convinge ca nu merita sa-I acorzi la fel de multa importanta. Totusi, astfel de practici iti pot demonstra contrariul. Micul dejun ofera acel plus de energie la primele ore ale diminetii, da startul creativitatii si, in acelasi timp, sustine organismul in desfasurarea proceselor optime. Iar optiuni gustoase si sanatoase pentru primele ore ale diminetii vei gasi la orice pas. Uite si cateva sugestii: salate de legume si fructe, cereale integrale cu lapte BIO, biscuiti integrali etc.

Nu transforma viciile intr-un stil de viata

In 2022, ni se pare cool sa ne vedem mai des cu prietenii, sa incercam lucruri noi, poate sa ne formam o serie de vicii asemeni celor din jur, nu-i asa? Dar din pacate, nu e o realitate. Fumatul si alcoolul pot duce la aparitia formelor de cancer, iar ele iti vor scoate din buzunar sume semnificative de bani pe care I-ai putea transforma in investitii de succes. Practic, ele nu fac parte din reteta de viata a unui stil sanatos. Iar un alt concept popular pe piata la ora actuala ce ar putea prezenta interes sunt si aceste kit-uri de vapat.

Sugestia noastra este insa, sa nu transformi tentatiile si comportamentul negativ al celor din jur, in stilul tau de viata. Vei avea mai multe de castigat.

Mai mult zahar, mai multa energie!

Este dovedit stiintific ca, zaharul, are capacitatea de a ne creste energia. Totusi, stiai ca o cantitate prea mare poate duce la cresterea in greutate, la aparitia diabetului zaharat,, ori la accelerarea dezvoltarii unor potentiale infectii pe care nici nu stim ca le avem in organism? Ce inseamna acest lucru? In nicicun caz ca ar trebui sa renunt la el. De fapt, peste 90% din alimentele de pe piata contin zahar. Si, ca prin urmare, este imposibil sa te feresti. Totusi, consumul unei cantitati echilibrate ce poate fi echivalentul a doua patratele de ciocolata neagra sau fructele si legumele pot asigura necesarul de zahar optim de care are nevoie organismul zilnic,

Munca de acasa transformata intr-un motiv pentru lipsa de miscare

Si tu te inscrii in lista celor care-si desfasoara activitatea profesionala de la domiciliu? Asta s-ar putea transforma intr-o forma de sedentarism si un motiv pentru care sa eziti sa mai iesi din casa la aer liber sau sa faci miscare. In 2022, dincolo de alimentie, aceasta poate fi o adevarata provocare pentru oricine. Insa, iti sugeram sa nu cazi prada tendatiei de a te izola pe deplin in casa cand sunt atatea lucruri frumoase pe care le-ai putea descoperi. De exemplu, iti poti creea un program de sport in aer liber care te va ajuta si sa-ti mentii silueta in forma, dar si sa incurajezi organismul sa se dezvolte in mod sanatos.

Tu ti-ai bifat obiectivele pe acest an? coral