Un cetățean străin a cunoscut în urmă cu cinci ani o clujeancă, căreia i-a încredințat fotografii compormițătoarea în baza relației dintre cei doi. Bărbatul s-a întors în urmă cu aproape doi ani în țara natală, însă i-a lasăt prietenei sale datele de contact. Clujeanca, în vârstă de 48 de ani, i-a scris luna trecută un e-mail arabului prin care îi cerea 150.000 de euro pentru ca ea să nu trimită pozele cu el soției sale și altor cunoscuți de-ai acestuia. 

Bărbatul a anunțat autoritățile, iar clujeanca a fost surprinsă în momentul în care trebuia să ”încaseze” prima tranșă în valoare de 20.000 de euro. 

„La data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Cluj-Napoca, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale și al specialiștilor criminaliști, au realizat o prindere în flagrant delict, în localitatea Florești, fiind astfel depistată femeia, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, arată Ziar de Cluj.

Cea în cauză a fost surprinsă primind presupusa sumă de 20.000 de euro. Din cercetările derulate a reieșit faptul că, anterior anului 2017, femeia ar fi primit, de la bărbat, diverse imagini. În perioada octombrie-noiembrie, prin intermediul unui e-mail, aceasta ar fi transmis amenintări despre transmiterea respectivelor imagini cunoscuților bărbatului și membrilor de familie de pe teritoriul mai multor state. În cadrul activităților derulate în cauză, în cursul aceleiași zile, polițiștii au efectuat o percheziție, la domiciliul femeii, fiind ridicate două laptop-uri, o unitate centrală, trei telefoane mobile, șapte cartele telefonice, dar și înscrisuri de interes pentru cauză”, arată cei de la IPJ Cluj.

Femeia a fost plasată sub control judiciar. 

coral