În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 8 mai au fost aprobate 7 proiecte cu finanțare din fonduri europene, cu o valoare totală de 66,5 mil EUR.

Strada Molnar Piuariu va deveni prima "stradă SMART" din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unui astfel de proiect – iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi, sisteme automate de irigații pentru arbori ș.a.

De asemenea, strada va fi reabilitată pe baza conceputului de „shared space”, accentul fiind pus pe creșterea calității spațiului pietonal – extinderea și îmbunătățirea acestuia, introducerea pistelor de biciclete și extinderea spațiilor verzi.

Proiectul prevede instalarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice și 30 de stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. Valoarea totală a investiției este de 1,3 milioane EUR.

Proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 urmărește îmbunătățirea mobilității urbane din municipiul Cluj-Napoca. Proiectul presupune extinderea zonelor pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști, dar și extinderea benzilor dedicate transportului în comun.

Lucrările presupun intervenții de infrastructură și reamenajare a spațiului public. Valoarea totală a proiectului este de 12,3 milioane EUR.

Mai multe informații, pe website-ul primăriei:

coral