Patronul clubului de fotbal CFR Cluj, Neluțu Varga, a fost internat de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. Potrivit unor surse medicale citate de publicația Foaia Transilvană, Varga a suferit un atac cerebral, fiind în stare inoperabilă, cel puțin pentru moment.

Medicii clujeni au luat decizia de a-i induce medicamentos patronului de la CFR Cluj o stare neuro-vegetativă, fiind practic într-o comă indusă. Manevra medicală are rostul a de calma spasmul cerebral și de a evita extinderea daunelor cerebrale suferite, ca urmare a unei stări de stres.

A fost efectuat un prim examen tomograf/RMN, care a indicat că cea mai bună conduită terapeuetică pentru moment este inducerea acestei stări de neuro relaxare, urmând ca în viitoarul apropiat, medicii să ia și alte decizii. Urmează o reevaluare la 4-7 zile și un nou control RMN/computer tomograf pentru a vedea dacă leziunile cerebrale, persistă sau au dispărut, notează sursa citată.

În momentul în care Neluțu Varga a ajuns la spital i-a fost deja afectată funcția cerebrală care controlează vorbirea dar și parte din echilibru. Acest lucru indică un atac cerebral în zona creierului mic.

Contactat, profesorul doctor Ștefan Florian a evitat să facă comentarii despre sănătatea lui Neluțu Varga. „E spre bine. Își revine. E pe drumul cel bun”, a comentat scurt profesorul Florian.

 

 

 

coral