O româncă întoarsă recent din Austria a primit o vește șocantă când a revenit în țară. Soțul ei a murit, însă nu-și poate lua rămas bun de la el fiindcă a fost băgată în carantină instituționalizată și încă nu a fost testată de coronavirus.

Lenuța Hortilă s-a întors din Austria, unde lucra de doi ani ca însoțitoare pentru persoane în vârstă care aveau nevoie de asistență. S-a întors înapoi în România pe data de 30 aprilie, când a fost dusă într-un spațiu de carantină din Băile Herculane.

Aflată în carantină, a aflat de moartea soțului său, însă nu e lăsată să-l poată vedea pentru ultima dată.

„De înmormântarea soțului se ocupă vecinii. Soțul meu nu a murit de coronavirus, era bolnav. de inimă. E foarte greu, eram căsătoriți de 46 de ani”, a spus Lenu’a Hortilă.

Daniel Ionașcu, președintele PPU, a auzit cazul româncei și a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va suporta toate cheltuielile înmormântării soțului său.

„Eu cred că e uman ca autoritățile să pună la dispoziția acestui om o mașină pentru ca soțul să fie înmorântat. Mâine dimineață vă vom contacta și ne ocupăm de tot ceea ce aveți nevoie. Partidul Puterii Umaniste și cu mine personal vom face toată cheltuiala pentru înmormântare și vom face tot ce ține de noi ca acest om să poată merge acasă să-și ia rămas bun de la soțul său”, a spus Daniel Ionașcu

coral