Fraţii Beniamin şi Daniele Moroşan, Alexandru Costel Pînzariu şi Cosmin Cantorian, cei patru tineri din Siret, studenți la Cluj, care au fost prinși de către ofițerii DIICOT în timp ce încercau să transporte peste 10 kg de droguri la festivalul Neversea, scapă de arestul preventiv, după ce magistrații clujeni au decis înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu.

"În baza art.362 alin.1 C.pr.pen. rap. la art.242 alin.2 C.pr.pen. admite cererile formulate de inculpa?ii M.B., M.D., P.A.C. şi C.C. ?i, în consecin?ă, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţii M.B., M.D., P.A.C. şi C.C., toţi deţinuţi în prezent în Penitenciarul Gherla, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prev. de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. rap. la art.218 şi urm. C.pr.pen., pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, pentru fiecare inculpat.Dispune punerea în libertate a inculpaţilor M.B., M.D., P.A.C. şi C.C., dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu.", se arată în încheierea judecătorilor de la Tribunalul Cluj.

Cei patru suceveni au fost implicaţi în unul dintre cele mai mari transporturi de droguri care au fost interceptate în ultima perioadă în România.  Flagrantul a avut loc în cursul lunii iulie a anului trecut, când structurile de combatere a crimei organizate de la Ploieşti au interceptat patru tineri care transportau în jur de zece kilograme de droguri din Cluj-Napoca şi se pregăteau să îşi vândă marfa în Constanţa, cu ocazia festivalului de muzică Neversea. Cei patru transportau în mare parte canabis, dar şi alte droguri de risc, în cantităţi mai mici.

Initțial aceștia au fost reținuți, după care au primit arest preventiv, până în acest moment.

coral