Studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au câștigat etapa regională pentru Europa de Est a prestigioasei competiții internaționale CFA (Chartered Financial Analyst) Institute Research Challenge, devenind astfel prima echipă de studenți ai unei universități din România care reușește această performanță.

Echipa formată din studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB a surclasat echipe provenind de la universități internaționale de prestigiu, precum Lomonosov Moscow State University, Charles University in Prague, University of National and World Economy in Sofia, Corvinus University Budapest, University of Economics in Bratislava sau Westminster International University in Tashkent.

UBB a intrat astfel între cele 45 de universități care au rămas în competiție din cele peste 1.100 înscrise în concurs și își va continua parcursul în competiția internațională pentru câștigarea finalei EMEA (Europe, the Middle East and Africa).

Echipa UBB este formată din studenții Diana Luca (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 1), Dorina Șfabu (specializarea Bănci și Piețe de Capital, anul 1), Andrei Cruceru (specializarea Management – în limba engleză, anul 3) și Diego Perez Gutierrez (specializarea Accounting and Organizations, anul 2), fiind coordonată de conf. univ. dr. Miruna Pochea (Departamentul de Finanțe al FSEGA) și de Mihaela Luția (Asociația CFA Romania).

CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale, tematica bazându-se pe curricula programului CFA, program ce este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională.

Studenții UBB, sub coordonarea conf. univ. dr. Miruna Pochea, au câștigat trei dintre fazele naționale anuale ale competiției derulate la nivelul României (2018, 2020 și 2021), devenind, în acest an, primii din România care au reușit să câștige etapa regională pentru Europa de Est a competiției.

coral