News Flash:

Studenta "criminală" rămâne în închisoare. Tribunalul Cluj i-a respins cererea de liberare condiționată

14 Iunie 2022
392 Vizualizari | 0 Comentarii
Carmen atran ramane dupa gratii

Carmen Şatran (fostă Bejan), studenta condamnată pentru crima odioasă de la Medicină, rămâne în închisoare. Contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva deciziei de eliberare a fost admisă de Tribunalul Cluj, iar judecătorii au hotărât respingerea cererii de eliberare condiţionată.

După ce Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran, Parchetul a contestat soluţia, iar Tribunalul Cluj a decis ca studenta criminală condamnată pentru crima de la Medicină să rămână în închisoare. Carmen Şatran (fostă Bejan) are posibilitatea să depună o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 1 iulie 2022.

Carmen Șatran i-a spus judecătorului că „este conştientă de gravitatea faptei şi regretă suferinţa provocată şi că această perioadă a fost o lecţie dură de viaţă în care a învăţat cât de preţioasă este viaţa şi libertatea”.

Fosta studentă la Medicină i-a mai spus magistratului că în penitenciar a urmat programe educaţionale, precum şi un curs de calificare de manichiură-pedichiură.

Prima cerere de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran, studenta criminală de la Medicină din Timişoara, a fost discutată în toamna anului 2021. Judecătoria Gherla i-a respins atunci cererea de eliberare condiţionată şi rediscutarea solicitării în septembrie 2022. Sentinţa a fost atacată cu apel, iar Tribunalul Cluj a decis menţinerea condamnatei în închisoare. Totuşi, Tribunalul Cluj a redus termenul de rejudecare a cererii pentru martie 2022. În urma rejudecării cererii de eliberare condiţionată, Judecătoria Gherla a decis în 14 martie 2022 eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran.

Carmen Șatran a fost condamnata pentru o crimă odioasă în 2009. Pe vremea când era studentă la Medicină la Timişoara a ucis cu  de lovituri de cuţit un bărbat de 65 de ani, de etnie roma, din Timisoara, pe nume Trifu Schrott,. După ce l-a înjunghiat, Carmen Şatran şi iubitul ei de la acea vreme, Raul Sergiu Florea, au tranşat cadavrul bărbatului de 65 de ani. Conflictul ar fi pornit de la bani, după ce tânără a oferit servicii sexuale victimei, iar bărbatul a refuzat să plătească.

Victima făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească. Inițial, Carmen Șatran trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a fi pusă în discuție solicitarea de eliberare condiționată.

Potrivit raportului Comisiei de la Penitenciarul Gherla, propunerea de eliberare condiționată a fost luată în considerare Carmen Șetran ar fi fost o condamnată-model.

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raport deținutei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041169 (s)