News Flash:

Studiu: Coronavirusul poate trece prin placentă și poate infecta fătul

4 August 2020
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida3

Un nou studiu făcut în Italia sugerează că coronavirusul poate traversa placenta și se poate răspândi de la o femeie însărcinată la făt, relatează CNN.

Doi bebeluși născuți de femei care aveau COVID-19 s-au născut infectați, au arătat profesorul Claudio Fenizia de la Universitatea din Milano și colegii săi.

Ei au studiat 31 de femei infectate cu coronavirus, care erau însărcinate în timp ce Italia se afla în momentul culminant al pandemiei de coronavirus. Cercetătorii au testat femeile și, după naștere, au testat și bebelușii, placenta, cordonul ombilical, lichidele vaginale ale mamei și laptele matern. Doi dintre nou-născuți erau infectați cu noul coronavirus.

„Rezultatul nostru sugerează că transmiterea verticală a avut loc în două cazuri din cele 31 studiate”, a spus Fenizia într-o conferință de presă.

„Virusul a fost găsit într-o placentă și în sângele din cordonul ombilical, în vaginul unei femei însărcinate și în lapte”, au scris cercetătorii într-un rezumat al activității lor.

„Este primul semnal de alarmă care ar trebui să atragă atenția asupra unui subiect care nu este foarte bine studiat", a spus Fenizia.

Placentele au fost, de asemenea, inflamate, ceea ce este un semn de infecție. Sângele din cordonul ombilical al unuia dintre nou-născuți avea anticorpi, ceea ce indică o infecție recentă. Aceste tipuri de anticorpi nu sunt de obicei transmise de la mamă la copil, așa că indică faptul că fătul a fost direct infectat, a spus Fenizia.

Femeile au fost infectate în ultimul trimestru de sarcină, așa că este puțin probabil ca virusul să fi afectat dezvoltarea bebelușilor, a spus el. Virusul Zika poate trece de la o femeie însărcinată la copilul ei nenăscut, provocând uneori leziuni cerebrale severe și o afecțiune numită microcefalie. HIV, virusul care provoacă SIDA, poate fi transmis și la naștere.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040607 (s)