Imaginea literară a „bunicului mort de mult, dar pus în geam când vine poștașul, ca să-i luăm pensia” a fost proiectată în realitate cu un caz care bate imaginația. S-a întâmplat în statul american Pennsylvania. O tragi-comedie în 4 acte.

Actul 1: anul 2005. Glenora Delahay, născută pe 3 mai 1906, a murit în casa ei din localitatea Ardmore, la vârsta de 99 de ani. Nepoata ei, Cynthia Black, nu a înmormântat-o și nici nu i-a declarat decesul la autorități. A ascuns cadavrul într-un congelator din pivnița casei bunicii. Cynthia avea un plan. Din acel moment, a încasat lunar pensia bătrânei.

Actul 2: anul 2007. Cynthia Black a transportat cadavrul în propria casă, din localitatea Dillsburg. A continuat să încaseze pensia bunicii, cu care și-a plătit ipoteca.

Actul 3: februarie 2019. Poliția din Pennsylvania a descoperit rămășițele omenești în congelatorul casei din Dillsburg, a Cynthiei Black.

Actul 4: mai 2020. Investigațiile au comunicat că rămășițele sunt ale Glenorei Delahay. Ei au ajuns la concluzia că era o stratagemă a nepoatei Cynthia Black pentru a încasa cecuri de la asigurările sociale. Nepoata a fost arestată sub acuzațiile de furt, primire de proprietăți furate și profanare de cadavru.

Conform raportului Polției, obținut de CNN, Cynthia Black a recunoscut că a găsit cadavrul bunicii în casa acesteia din Ardmore. Ea le-a spus polițiștilor că familia ei avea nevoie de veniturile din asigurări sociale ale bătrânei.

Mandatul de arestare a fost emis marți, 26 mai, iar Cynthia Black a fost arestată miercuri, conform comunicatului de presă al poliției.

Agentul Kelly Osborne, de la Pennsylvania State Police, a declarat pentru CNN că Cynthia Black a fost eliberată pe o cauțiune de 50.000 de dolari, arată ziariștii.com

coral