Luni, conducerea clubului CFR Cluj a achitat o mare parte a restanțelor către jucători și staff, salariile pe perioada mai-iulie, dar și primele de victorie din sezonul trecut.

Dan Petrescu a scăpat de o mare problemă, care se perpetuase din sezonul precedent, restanțele salariale, dar și alte bonusuri din precedentul sezon, când CFR a cucerit al 5-lea titlu consecutiv,

Ieri, finanțatorul Nelu Varga a achitat toate aceste datorii, suma totală ridicându-se la 4,6 milioane de euro.

CSU CRAIOVA – FARUL 4-3

Hagi, stană de piatră! Gafa colosală din Craiova – Farul care l-a lăsat fără reacție

Restanțe de 4,6 milioane de euro achitate la CFR Cluj

Este vorba despre salariile cumulate pentru lunile mai, iunie și iulie, precum și de primele de victorie din campionatul trecut, 1.000 de euro pentru fiecare victorie, inclusiv în play-off. 

De asemenea, s-a plătit către jucători și bonusul suplimentar pentru calificarea, pentru al doilea an consecutiv, în grupele Conference League, câte 5.000 de euro.

Un adaos care nu figura în contractele acestora, dar pe care conducerea clubului l-a anunțat chiar înainte de meciul decisiv, cu Maribor, câștigat cu 1-0.

Au mai rămas doar primele de campionat de plătit la CFR Cluj

Chiar și așa, încă nu au fost acoperite toate restanțele acumulate de club. Au mai rămas de amortizat și primele pentru câștigarea campionatului. 

O sumă consistentă, având în vedere că sumele sunt cuprinse între 10.000 și 50.000 euro, în funcție de contracte, de numărul de meciuri și de contribuția fiecăruia la obținerea ultimului titlu. Acestea au ca termen de achitare finalul lunii octombrie., arată gsp.ro

„Domnul Varga a ținut neapărat să facă acest efort financiar ca să nu mai fie niciun fel de discuții în vestiar și jucătorii să-și poată vedea liniștiți doar de fotbal. Își dorește ca în acest sezon echipa să aibă rezultate mult mai consistente în Europa Conference League și să treacă de faza grupelor”, au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor surse apropiate grupării din Gruia.

CFR va debuta joi seară în grupele Conference, în deplasare cu kosovarii de la KF Ballkani. În aceeași grupă se mai află Slavia Praga și Sivasspor.

2,94 milioane euroeste suma pe care CFR urmează s-o primească de la UEFA pentru calificarea în grupele Conference League

Eu am produs bani foarte mulţi. Toată lumea ştie. Calificări în grupele Europa League de două ori şi acum în Conference League, s-au câştigat campionate, au venit sponsori. Dan Petrescu a produs bani!

– Dan Petrescu, antrenor CFR, după calificarea în grupele Conference League coral