Denis Crișan (14 ani) a ajuns la o înțelegere cu formația spaniolă de primă ligă Espanyol Barcelona, fiind transferat de la fosta campioană a Olandei, PSV Eindhoven, scrie digisport.ro.

Tânărul fotbalist este considerat unul dintre cei mai valoroși jucători români ai generației sale. În urmă cu doi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului internațional Cupa Danone 2019, fiind premiat personal de legendarul Carles Puyol.

Spaniolii l-au asemănat ca stil de joc cu celebrii Lionel Messi, Diego Armando Maradona sau Gheorghe Hagi, fiind impresionați de abilitățile fotbalistului român.

Fotbalistul și-a început cariera la Academia Luceafărul, iar apoi a făcut pasul către grupele de juniori de la PSV Eindhoven. De-a lungul timpului a participat la mai multe ședințe de antrenamente cu Real Madrid, Barcelona, Juventus sau Borussia Dortmund, prilej de a căpăta o foarte mare experiență internațională.

Ambiția lui Denis Crișan: ”Să ajungă cel mai bun din lume”

“Visul lui este să ajungă cel mai bun jucător din lume”, a spus tatăl fotbalistului pentru Mediafax.

Espanyol Barcelona a avut, de-a lungul timpului, numeroși fotbaliști români. Cei mai reprezentativi au fost Constantin Gâlcă (1997-2001), Florin Răducioiu (1994-1997) și Claudiu Răducanu (2003-2004). De asemenea, Cătălin Munteanu (2001-2002) și Gabriel Torje (2013-2014) au evoluat și ei pentru Espanyol.

Alți doi fotbaliști, Dinu Moldovan și Alexandru Maxim, au efectuat o parte a junio

coral