Superstițiile de Anul Nou. Chiar dacă anii trec, superstițiile rămân. Nu este un lucru nou faptul că românii tind să respecte cu strictețe toate superstițiile, pentru a nu le merge rău tot anul. Iată așadar ce trebuie și ce nu trebuie fîcut în noaptea dintre ani.

Toate superstițiile de Anul Nou de la români

Trecerea în noul an reprezintă, pentru mulți dintre noi, momentul în care ne întrebăm ce ne vor aduce zilele calendarului 2021. Fie că petrecem cu familia, cu prietenii sau în doi, acasă sau la cabane ori hoteluri închiriate, există o serie de tradiții și obiceiuri, care au fost păstrate din moși strămoși, care, odată respectate, ar putea aduce clipe de bun augur.

Există și adepți ai ideii lui Edmund Burke, care spunea că superstiția este „religia minților slabe“, dar există și foarte multe persoane care cred cu tărie în tradiția românească și respectă ca la carte obiceiurile referitoare la cumpăna dintre ani.

Așadar, iată ce trebuie să faci dacă vrei să atragi norocul de partea ta, pentru a avea un an nou cât mai bun:

Dacă vrei să ai parte de prosperitate în 2021, în noaptea dintre ani trebuie să ai bani în buzunar.

O altă superstiție legată de belșug spune că prima persoană care intră în casă în prima zi a Anului Nou trebuie să fie un bărbat brunet. De asemenea, se spune că cei blonzi și cei roșcați sunt aducători de ghinion.

Pentru un an îmbelşugat, este bine ca la miezul nopții să fie pe masă pahare și farfurii pline. Cele goale sunt semne ale unui an sărac, după cum cred superstițioșii.

Prima persoană care îți bate la ușă în prima zi din an trebuie primită. Se crede că dacă este bărbat, drumul tău va fi curat ca lacrima, iar eforturile îți vor fi răsplătite din plin, iar dacă e femeie, drumul îți va fi străbătut de multe încercări grele.

La miezul nopții trebuie să deschizi ușa, pentru ca anul vechi să iasă și cel nou să intre.

Se consideră că în noaptea de Revelion e bine să ai vâsc pe masă, pentru noroc.

Cei care lucrează în prima zi a anului au mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare.

Dacă nu vreți să fiți datori tot anul care vine, încercați să vă plătiți datoriile până la miezul nopții.

Pentru a alunga spiritele rele, este bine să fie mult zgomot la cumpăna dintre ani. coral