Suporterul clujean care, acum aproape un an, a aruncat cu un scaun din tribune într-un jandarm a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Pe lângă asta, el mai are de plătit 18.000 euro despăgubiri. Sentința a fost dată de Tribunlul Cluj, dar nu este definitivă, iar aceasta poate fi contestată.

Ce s-a întâmplat la meci

În 2019, la meciul dintre „U” Cluj și Hermannstadt. Fanii clujeni au devenit violenți, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină. Jandarmul în cauză a fost lovit de un scaun aruncat din tribuna unde fanilor „U” Cluj. Acesta a leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe.

„Pe timpul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele FC U Cluj – FC Hermannstadt Sibiu, desfăşurat pe stadionul Cluj Arena, în minutul 88, un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, un grup de aproximativ 15 suporteri ai echipei U Cluj au pătruns şi ei pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenţie, moment în care, un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm în vârstă de 44 de ani, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Jandarmul a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la UPU pentru investigaţii amănunţite”, au transmis în ziua incidentului reprezentanții jandarmeriei.

coral