Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul ”angajarilor fictive”, iar acum se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova. Prima surpriza si-a facut aparitia foarte repede, fostul lider PSD primind un vizitator la care nu s-ar fi asteptat nimeni.

Prima persoana care l-a vizitat pe Liviu Dragnea in inchisoare a fost… un psiholog, iar ulterior a primit si vizita avocatei sale. Liviu Dragnea este incarcerat intr-o celula proaspat zugravita si, conform digi24.ro, a primit deja pachet de acasa. Bineinteles, in prima zi de inchisoare, Liviu Dragnea a fost perchezitionat, fotografiat si amprentat, asa cum prevede legea. Are matricola penala – ceea ce se traduce prin numar de identificare – si a fost introdus in baza de datea penitenciarului.

Lui Liviu Dragnea i s-au facut analizele si va sta trei saptamani in carantina. Cum fostul lider PSD are unele antecedente medicale – probleme la coloana vertebrala – va fi scutit de efort fizic si, conform aceleiasi surse, ar putea lucra la revista penitenciarului.

Vizita intima, o data la trei luni

Conform regulamentului, Liviu Dragnea are dreptul zilnic, pe perioada detentiei, la 10 apeluri telefonice si la cinci vizite lunare.

In plus, are dreptul sa primeasca, lunar, un pachet cu alimente in greutate de maximum 10 kg, la care se poate adauga o cantitate de maximum 6 kg de fructe si legume. Va avea dreptul si la o vizita intima, o data la 3 luni cu durata de 2 ore, cu conditia sa nu fie sanctionat disciplinar in ultimele 6 luni si sa participe activ la programele educationale, informeaza digi24.ro.

coral