Cu un moral slab și afectați de o lipsă de combustibil și alimente, unii soldați ruși din Ucraina s-au predat în masă sau și-au sabotat propriile vehicule pentru a evita luptele, a declarat un înalt oficial al Pentagonului, citat de New York Times. Un jurnalist The Economist confirmă cele de mai sus, citând o sursă din Departamentul de Apărare al SUA.

Unități întregi rusești și-au depus armele fără luptă după ce s-au confruntat cu o apărare ucraineană surprinzător de rigidă, a spus oficialul. Mulți dintre soldații care s-au predat sunt tineri slab pregătiți pentru o invazie totală.

Mai mult decât atât, sursele NYT afirmă că au existat cazuri în care soldații ruși au găurit intenționat propriile rezervoare, probabil pentru a evita lupta.

Citiți și O analiză militară REALISTĂ a războiului: Rusia s-a împiedicat serios, dar adevărata mașinărie de război încă nu a ajuns pe front

În ultimele zile, pe internet au fost postate mai multe fotografii și clipuri video cu vehicule sau tancuri rusești complet abandonate fără niciun motiv evident. O parte din acestea pot fi vizualizate mai jos. ATENȚIE! Veridicitatea majorității clipurilor este dificil de confirmat în momentul de față, conform wall-street.ro

coral