Szilárd Tasnádi , 39 de ani, prefectul Clujului, și alți membri ai instituției s-au întâlnit joi, 25 martie, cu ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului. Masca de protecție a lipsit, deși întâlnirea a fost organizată într-un spațiu închis.

Poza, postată inițial pe pagina de Facebook a Prefecturii, a dispărut, după ce clujenii au amendat în comentarii faptul că Tasnádi nu purta mască sanitară.
 

Astăzi, la Praznicul Bunei Vestiri, când se sărbătorește hramul Mitropoliei Ortodoxe din Cluj-Napoca și 10 ani de la întronizarea ÎPS Andrei, ca arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, domnul prefect Tasnádi István-Szilárd a participat la Sfânta Liturghie. Cu această ocazie, domnul prefect i-a înmânat o plachetă ÎPS Andrei, în semn de prețuire și respect la împlinirea unui deceniu de slujire arhierească la Cluj, pentru contribuția la consolidarea prezenței Bisericii Ortodoxe Române în societate și cultivarea valorilor creștine ca reper de coeziune morală și etică în rândul credincioșilor. Întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!”, a scris, joi, Instituția Prefecturii Cluj pe Facebook. Inițial, postarea era însoțită de o imagine în care se vedea că prefectul și trei preoți nu purtau masca de protecție. Ulterior, fotografia, care a fost salvată de diverse surse, a fost eliminată de administatorii paginii instituției.
 

 

 

coral