O studentă la Cluj-Napoca, originară din Franța, a avut parte de o experiență total neplăcută, când a încercat să își ducă mașina la unul dintre centrele de dezmebrări de pe lângă oraș.

Autoturismul acesteia devenise ireparabil după ce suferise un accident de circulație, astfel încât tânăra a decis să îl dea la dezmebrat, motiv pentru care a apelat la o firmă găsită pe internet, care oferea astfel de servicii, din localitatea Nădășelu, de lângă Baciu.

După ce i-a predat reprezentantului firmei Auto Logistics (Dezmembrări Ionică) mașina, acesta din urmă i-a cerut și actele în original ale autovehiculului, pentru copii, spunându-i tinerei că așa este procedura și că ăi va restitui actele imediat.

Tânăra, de bună credință, a procedat așa cum a fost instruită, însă și-a dat seama imediat că reprezentantul societății nu dorește să îi mai restituie actele.

În momentul în care și-a dat seama că naiva sa victimă s-a prins că ceva nu este în regulă, reprezentantul firmei  Auto Logistics (Dezmembrări Ionică) a devenit agresiv, amenințător, și i-a spus tinerei franțuzoaice că nu îi mai dă nimic.

Speriată, tânăra a apelat la serviciile unui cabinet de avocatură din Cluj-Napoca, deplasându-se la fața locului însoțotă de două avocate.

Poliția încerca să îl apere

Faptul că a venit să își ceară actele înapoi nu l-a împresionat pe reprentantul firmei de dezmebrări, care a devenit agresiv și le-a ameințat cu violență, motiv pentru care una dintre avocate a sunat la serviciul 112, care abia după mai multe runde de convingeri a trimis un echipaj în zonă.

Ajunși la fața locului, prolițiștii, care i se adresau reprezentantului firmei de dezmembrări după numele mic – semn că se cunoștau,  au încercat să negocieze cu tânăra să renunțe la acuzații. Când avocata acesteia i-a cerut să intocmească un proces verbal de sesizare din oficiu privind infracțiunea de abuz de încredere, polițiștii abia au reacționat, cu greu deschizând carnetul și începând să scrie.

Ba mai mult, în momentul când a solicitat procesul verbal pentru a observa cele notate, avocata tinerei a avut neplăcuta surpriză de a observa faptul că starea de fapt era descrisă în litere indescifrabile, într-un mod evident intenționat, întrucât existau diferențe între modul în care polițistul a consemnat declarația reprezentantului societății și modul în care a consemnat cele declarate de către victimă.

Sperând că nimeni nu se va prinde, agentul în cauză s-a apărat arătând că așa scrie el, dar s-a conformat și a rescris procesul verbal după ce a fost somat de către avocata tinerei înșelate.

Dacă își vor face treaba reprezentanții IPJ Cluj, proprietarul atelierului de dezmembrări, despre care se cunoaște faptul că ar fi un individ periculos și agresiv, va fi cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere, faptă sancționată cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Cert este însă faptul că agenții de poliție nu dădeau semne că și-ar dori să îl urmărească penal pe individ, despre care sursele BZC susțin că le-ar oferi mai multor agenți de poliție piese auto și servicii de reparații.

Vom reveni cu detalii

  coral