Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria municipiului Dej, organizează între 26 și 28 august a X-a ediție a Târgului Produs de Cluj la Dej și Festivalul Culturii Someșene „Samus”, ediția 42.  Evenimentul se va derula prin intermediul Asociației Produs de Cluj în Piața Bobâlna din municipiul Dej, între orele 10.00 și 24.00.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În cei 11 ani de activitate, Asociația Produs de Cluj a organizat peste 200 de manifestări expoziționale, iar 10 dintre acestea s-au desfășurat la Dej! Revenim aici de fiecare dată cu plăcere deoarece știm că avem în locuitorii din zonă adevărați prieteni, oameni care apreciază tradiția, calitatea și frumosul.”

La evenimentul de la Dej vor fi prezenți aproximativ 30 de expozanți care vor oferi vizitatorilor uleiuri presate la rece, produse apicole, fructe și legume de sezon, turtă dulce și ciocolată de casă, kurtos kalacs, sarmale și plante aromatice. Artizanii prezenți vor expune costume populare din Ardeal și accesoriile necesare acestora, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie și jucării pentru cei mici. Vor exista, totodată, și terase unde vor fi comercializate preparate la grătar iar iubitorii de adrenalină vor avea la dispoziție un modern parc de distracții. Pe scena din incintă vor avea loc spectacole de folclor, dar și de muzică ușoară.

coral