Rezmes Gabriel și Bîrsan Lică, cei doi tineri din Câmpia Turzii, acuzați de tâlhărie, rămân în continuare după gratii, după ce magistrații Tribunalului Cluj au respins contestația declarată de către aceștia împotriva încheierii Judecătoriei Turda care le prelungrea măsura preventivă

În cursul zilei de 27 ianuarie, în jurul orei 14:00, cei doi bărbați, de 20 și 24 de ani, din Câmpia Turzii, au fost surprinși în timp ce încercau să plece cu o căruță încărcată cu materiale feroase și neferoase, materiale care ar fi fost sustrase de pe o proprietate de pe strada Laminoriștilor, din Câmpia Turzii.

Cei doi au fost surprinși de către proprietar și un angajat al acestuia. La solicitarea acestora de a descărca bunurile, cei doi s-ar fi conformat, însă unul dintre bărbați l-ar fi lovit cu un obiect metalic pe angajat, după care s-a urcat în vehiculul cu tracțiune animală și a fugit. Celălalt bărbat a fost prins și reținut până la sosirea polițiștilor. În urma loviturii primite, bărbatul în vârstă de 37 de ani, din Câmpia Turzii, a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii l-au depistat și pe bărbatul care a fugit de la locul comiterii faptei, fiind vorba despre Rezmes Gabriel și Bîrsan Lică. Cei doi au fost inițial reținuți pentru 24 de ore și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile.

”În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2, raportat la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului R G , cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art.233 C.pen., art. 234 alin. (1) lit. a) C.pen., cu aplic. art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) C.pen. pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 28.01.2019 până la data de 26.02.2019 inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului B L cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art.233 C.pen., art. 234 alin. (1) lit. a) C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 28.01.2019 până la data de 26.02.2019 inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariile apărătorilor din oficiu avocaţi M R şi P A , fiecare în cuantum de 130 de lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.01.2019, ora 16.20”, arătau judecătorii în soluția dată, conform turdanews.ro

 

coral