Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea mai multor infracțiuni. Acesta ar fi sustras un auto, l-ar fi condus și ar fi provocat un accident rutier, ulterior încercând să scape de polițiști. Nu avea permis de conducere și se afla sub influența alcoolului.

La data 12 mai a.c., în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe DN1C E576, prin localitatea Sînicoara, județul Cluj, au observat în trafic, pe banda de circulaţie, o autoutilitară care prezenta avarii.

La vederea echipajului de poliţie, conducătorul auto a coborât şi a fugit în trestia de pe terenul viran din imediata apropiere a drumului. Polițiștii au pornit în urmărirea lui și, în scurt timp, au reușit să-l prindă și să stabilească că e vorba despre un tânăr, de 19 ani, din Sînicoara, care nu deține permis de conducere.

De asemenea, s-a stabilit că acesta ar fi sustras autovehiculul din fața unui imobil din Sînnicoara, l-ar fi condus și ar fi avariat un autovehicul parcat.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest pe bărbat, stabilindu-se că avea o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili gradul de alcoolemie în sânge.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat; acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute de Codul penal.

Magistrații au dispus cercetarea în continuare a bărbatului sub control judiciar.

coral