News Flash:

Tara in care fumatul de heroina ar putea deveni legal

5 Martie 2013
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul norvegian a anuntat ca ia in calcul legalizarea heroinei inhalabile. Astfel, in timp ce fumatul heroinei ar putea fi legal, folosirea acestei substante prin injectare va ramane in afara legii.

Masura vizeaza reducerea cazurilor de supradoza, dupa ce un raport a scos la iveala ca, in 2011, heroina a fost cel mai folosit drog injectabil. Din cele 285 de decese pe fondul consumului de droguri inregistrate in 2009, 137 au fost puse pe seama heroinei.

"Numarul deceselor din cauza supradozelor este prea mare, ceea ce este o rusine pentru Norvegia. Metoda prin care dependentii isi administreaza drogurile este decisiva pentru evitarea supradozelor. Injectarea heroinei este mai periculoasa", a spus ministrul norvegian al Sanatatii, Jonas Gahr Store, citat de Huffington Post.

Planul oficialilor norvegieni este sa urmeze concluziile unui studiu realizat in 2011, potrivit caruia numarul mare de decese pe fondul supradozelor de droguri apare din cauza faptului ca dependentii combina heroina injectabila cu alte substante inhalabile. Astfel, pentru a reduce numarul supradozelor fatale, autoritatile iau in calcul facilitarea accesului la heroina inhalabila si introducerea dotarilor necesare pentru acest lucru in centrele pentru dependenti.

Heroina se consuma in Norvegia inca din anii '80, iar numarul consumatorilor care isi administreaza drogul pe cale injectabila a crescut masiv in ultimii ani. Cifrele arata ca 90% dintre consumatorii de heroina injecteaza substanta.

In timp ce consumul de heroina este ilegal in cele mai multe tari europene, in anumite orase, inclusiv in Oslo, exista clinici care asigura administrarea in siguranta de substante interzise, astfel incat dependentii sa nu se expuna la riscul de a contacta anumite boli sau de a comite ilegalitati pentru a procura drogurile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

supradoza heroina drog injectabil oslo administrarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2319 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018142 (s)