Târgurile de Crăciun şi-au închis porţile, iar organizatorii îşi fac bilanţul. Multe oraşe se pot lăuda cu mai mulţi vizitatori, şi încasări mai mari. Dar au fost şi târguri cu vânzări mici, iar responsabilii spun că vor învăţa din greşeli.

Pe lista celor mai căutate târguri de Crăciun din ţară se află cu siguranţă cel din Cluj. Numărul turiştilor, inclusiv cei străini, a crescut cu 30 la sută faţă de anii trecuţi.

Este pentru al doilea an la rând când târgul se clasează printre primele 10 din Europa într-un top al celor mai bune destinaţii din Europa. Anul acesta a ocupat locul 8.

Mihai Oprean, organizator Târg de Crăciun Cluj: „Am avut peste 1 milion de oameni care ne-au vizitat, am vândut peste 30 de mii de litri de vin, am avut 300 de mii de pahare, undeva peste 100 de momente artistice pe scenă, 40 de zile de evenimente. Am avut mulţi străini din Ungaria, Franţa, Polonia, dar foarte mulţi vin şi din ţară.”

Şi la Târgul de Crăciun din Oradea rezultatele sunt peste aşteptări. Aproximativ 250.000 de vizitatori i-au trecut pragul, cu 13% mai mult decât anul trecut.

coral