A fost numit în urmă cu 15 ani drept ”îngerul cu ochi albaștri”. Anton Sigheartău, atunci în vârstă de 7 ani, a supraviețuit timp de 48 de ore lângă mama lui care murise înghețată într-o pădure, când încerca să fugă pentru că soțul era agresiv.

Mama lui a suferit o fractură de picior și a decedat înghețată, dar băiatul a reușit să supraviețuiască într-un pâlc de iarbă uscată.

Bunica lui, cea care l-a luat în îngrijire timp de mai mulți ani, a fost omorâtă apoi în bătaie de tatăl  băiatului, în octombrie 2011.

Conducerea Directiei de Protectie a Copilului Cluj afirma atunci că nu au existat niciodată informații că tatăl lui Anton ar fi fost agresiv.

Băiatul din Dej a fost luat în grija mătușii sale, iar acum, la 10 ani de la reținerea tatălui său, inculpatul a fost eliberat condiționat.

Lui Pavel Sigheartău i s-a admis de către judecătorii din Gherla propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă, la data de 9 aprilie 2021 a dispus eliberarea sa condiţionată.

Inițial fusese condamnat la 20 de ani de închisoare.

Acum a fost respinsă de către Tribunalul Cluj ca tardivă și contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva eliberării sale condiționate.

coral