Edilul Clujului a propus noi măsuri de circulație pentru șoferii de taxi. Aceștia, indignați, au recurs la lege, pentru a-l contrazice pe primar.

Emil Boc susține că șoferii de taxi au voie să circule astfel pe o singură arteră în oraș. „Comisia de circulație a stabilit numai pe Bd. Nicolae Titulescu. Rămâne de văzut dacă va stabili să se circule și pe celelalte benzi dedicate”, a afirmat acesta, la un post de radio local.

Taximetriştii au enunțat că, potrivit ultimelor modificări, se poate circula pe benzile dedicate și se poate beneficia de aceleași prevederi legale ca și mijloacele de transport în comun.

„Stimați conducători auto, bicicliști, trotinetiști, pietoni, organe de aplicare a legii, prin prezenta dorim să vă informăm că, în conformitate cu prevederile articolului 20, pct. 5, din legea 38/2003, conform căruia «Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora»,care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege speciala și de strictă interpretare potrivit principiului «specialia generalibus derogant», și sentințelor civile definitive 3993/2020 și 5298/2020, începând cu data de 29.03.2021, în Cluj-Napoca taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicată ei!

De asemenea, legea 38/2003 nu condiționează circulația pe aceste benzi de faptul ca taximetrele se află pe liber sau ocupat la acel moment. În concluzie, vă rugăm să aveți decența de a nu perturba liniștea urbei noastre prin claxoane inutile, sesizați organele competente în cazul în care observați colegi care nu se supun acestor norme legale!”, au transmis cei de la Asociația Taximetriștilor Cluj.