Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj a susținut, recent, în Franța, bine-cunoscutul spectacol „Lupul Interzis”, după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu. Spectacolul, prezentat în cadrul unui turneu prin Franţa, s-a bucurat de prezenţa a sute de copii francezi, dar și a copiilor români stabiliți împreună cu familiile lor în această ţară.

Primele două reprezentații din cadrul acestui turneu au avut loc la o școală din Huttenheim marți, 15 octombrie a.c.. Sala care a găzduit evenimentul a fost de fiecare dată arhiplină, iar spectacolele s-au încheiat în ropote de aplauze. Miercuri, 6 octombrie, „Lupul Interzis” a fost prezentat într-o sală de spectacole pentru publicul din localitatea Riedisheim. Au urmat vineri, 18 octombrie, două reprezentații la școala din Bischofsheim, iar sâmbătă, 19 octombrie un spectacol în Sélestat.

Spectacolele au avut loc în limba franceză, în prezența autorului Patrice Seiler, care a organizat la biblioteca din Riedisheim o expoziție și a lansat o carte cu povestea, în limbile germană și franceză.

„Lupul interzis” a avut premiera în luna mai a anului trecut la Teatrul „Puck” și redă povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini. Spectacolul prezintă în stilul vechilor fabule o lume care s-a schimbat, populația a îmbătrânit, tinerii au plecat pentru a găsi de lucru departe de casă… Rămas singur într-un ținut pustiit, eroul nostru, Lupul, și-a luat cu el câteva lucrușoare și a plecat să-și caute norocul, cum se spune la TV, într-o altă lume, într-o altă pădure…

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Marin Florin, iar pictura de Elena Ilaș. În distribuție, Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"
Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

coral