News Flash:

Teatrul Maghiar Cluj prezintă două spectacole la Budapesta

3 Mai 2019
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
Teatrul Maghiar

Teatrul Maghiar de Stat Cluj prezintă pe scena Teatrul Vígszínház din Budapesta spectacolele Neguțătorul din Veneția de William Shakspeare și Homemade. 

Luni, 6 mai, ora 19.00, se va juca spectacolul Neguțătorul din Veneția de William Shakspeare, pus în scenă de Gábor Tompa, iar marți, 7 mai, ora 19.30, va fi prezentat spectacolul colectiv Homemade.

Gábor Tompa consideră că spectacolul Neguțătorul din Veneția aduce în prim plan elita financiară a lumii pentru care profitul este unicul dumnezeu, iar deciziile sunt luate în funcţie de interese. Spectacolul înfățișează o lume rece, cu o tehnologie modernă, unde, prin contrast, pasiunile sunt intense: iubire, trădare, răzbunare, egoism, narcisism, revoltă, spectacolul propunându-și să trezească în publicul spectator trăirea simultană a unor sentimente contradictorii. Din distribuție fac parte actorii: Gábor Viola, Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Loránd Farkas, Szabolcs Balla, Péter Árus, Andrea Vindis, Csilla Albert, Alpár Fogarasi, Zsolt Bogdán, Éva Imre, Róbert Laczkó Vass, Csaba Marosán, Attila Orbán, Áron Dimény, Loránd Váta, Paco Alfonsín, Ferenc Sinkó, Melinda Kántor și János Platz.

Homemade este inspirat de relația părinte-copil, iar la baza lui au stat un număr de 70 de interviuri realizate cu tineri și părinți, coordonați fiind de psihologii și sociologii implicați în proiect. În urma acestor interviuri, care au însumat aproape 900 de pagini, dramaturgii Réka Biró și Katalin Deák au scris, sub coordonarea regizoarei Márta Vargyas, scenariul spectacolului. Procesul de creație a fost completat de un workshop de o săptămână susținut de regizorul András Urbán, din Subotica, Serbia. Inovația acestui proiect a constat și în faptul că fiecare participant și-a putut însuși mai multe roluri; cu toții au fost actori, au scris texte, au reflectat și au pus întrebări. Din echipa spectacolului fac parte actorii: Csilla Albert, Áron Dimény, Andrea Kali, Melinda Kántor, Csaba Marosán, Rudolf Molnár, Júlia Laczó, Gizella Kicsid, Ágnes Szucher și Dorottya Balogh.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

teatru maghiar spectacol budapesta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0933 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027778 (s)