News Flash:

Tehnologia 5G: începutul unei noi revoluții industriale

12 Septembrie 2019
1267 Vizualizari | 0 Comentarii
Dezbatere

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut plăcerea să participe ieri, 11 septembrie, la Conferința „5G - tehnologia ca vector al progresului”, care a avut loc la Cluj Innovation Park. Este prima dezbatere pe tema 5G organizată de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații la nivel național cu scopul de a dezbate procesul de implementare și impactul pe care îl va avea asupra societății.

5G este una dintre tehnologiile care va remodela slujbele viitorului dar și viața de zi cu zi a oamenilor.

În acest context edilul a subliniat importanța tehnologiei 5G pentru profilul strategic al Clujului bazat pe inovare, cercetare, dezvoltare și IT. Tehnologia 5G permite o viteză de zeci de ori mai mare și dă posibilitatea conectării în timp real a mai multor dispozitive inteligente. Impactul 5G se va regăsi în investiții, noi locuri de muncă și nu în ultimul rând în creșterea calității vieții cetățenilor. Totodată, a subliniat faptul că implementarea strategiei 5G trebuie făcută cu respectarea legislației naționale și europene în materie, în vederea protecției sănătății publice.

De asemenea, la finalul conferinței a avut loc o acțiune demonstrativă, de monitorizare a câmpului electromagnetic. Aceasta a fost realizată cu echipamentele mobile din dotarea ANCOM - care au permis observarea nivelului de expunere a populației la câmpurile electromagnetice. Testele au fost efectuate pe o situație reală, cu ajutorul echipamentelor 5G si 4G, care au fost montate la CREIC.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt montați 6 senzori de monitorizare a nivelului de câmp electromagnetic, măsurătorile realizate permanent de către aceștia putând fi consultate pe www.monitor-emf.ro.

La eveniment au participat și au luat cuvântul dl Sorin Grindeanu - președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, dl Sergiu Nedevschi - Prorector UTCN, dl Vasile Dîncu - sociolog, dl Mihai Moisescu-Goia - Director executiv DSP Cluj și dl Cristin Popa - director executiv ANCOM.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

70628160_2489692251119585_8350783150737063936_o
tehnologie revolutie conferinta dezbatere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1880 (s) | 33 queries | Mysql time :0.081070 (s)