Au trecut vremurile în care a fi designer de interior presupunea pur și simplu să ai ochi pentru culoare, dragoste pentru decoratiuni, o cunoaștere competitivă a avantajelor și a dezavantajelor in folosirea anumitor tipuri de materiale in functie de decorul dorit. Astăzi, indiferent dacă designerii de interior lucrează în design rezidențial sau comercial, ei vor trebui să stăpânească nu numai abilitățile tradiționale de design interior, cum ar fi abilitatea de a desena și planifica un spațiu, ci și o înțelegere aprofundată a cel mai recent software de proiectare, abilități de afaceri și cunoștințe actualizate cu privire la instrumentele și resursele de proiectare asistată de computer.

Tehnologia s-a dovedit că economisește timp din când în când în domenii recunoscute în mod tradițional ca „practice”, inclusiv în modă, design, gătit și artă, și a permis o inovație și eficiență incredibilă în special în domeniul designului interior. Programele de proiectare asistată de computer (CAD) le permit acum designerilor să prezinte clienților cum ar putea arăta spațiile amenajându-le digital, ceea ce înseamnă că, pentru prima dată, clienții au mai mult decât o credință oarbă și recomandările prietenilor de care trebuie să treacă atunci când aleg un designer de interior, în timp ce internetul a permis, de asemenea, dezvoltării produselor și designului să urmeze o cale complet nouă, implicând atât clientul, cât și designerul într-un proces mai colaborativ decât era posibil anterior.

In prezent, avansul tehnologic a pus la dispoziția cumpărătorilor o gamă incredibilă de produse ce pot fi achizitionate online prin doar cateva click-uri si livrate oriunde in țară. Fie ca este vorba de usi interior in zeci de modele, culori si dimensiuni sau de gresie, acestea pot fi comandate online si livrate de către magazine in siguranță până la destinația clientului.

Fără doar şi poate tehnologia influentează cumparaturile online și designul interior în toate modurile posibile, în fiecare sector, internetul schimbă modul în care companiile interacționează cu clienții, personalul, părțile interesate și partenerii prin modul în care comunică cu platformele utilizate pentru colaborare. Domeniul designului interior nu face excepție.

coral