În ultimul timp, review-urile la telefoane se axează pe concurența dintre Samsung și Apple sau Samsung și Huawei. Modele de top pot prezenta avantaje de necontestat, regăsindu-se la prețuri într-un raport echilibrat.

Pe principiul când doi se bat al treilea câștigă, firma Xiaomi are șanse să ajungă al treilea mare jucător din lume, deoarece prezintă avantajul prețurilor accesibile.

Business-ul firmei Xiaomi a început în 2010, orientându-se în special pe vânzarea online a unor modele de smartphone-uri pentru bugete reduse, dar cu un design elegant.

Design-ul aparte, nonconformist față de alte modele noi care par la fel, dar și serviciile orientate spre nevoile tinerilor au reprezentat motive pentru creșterea vânzărilor în principal pentru locuitorii Chinei, pentru ca ulterior să se regăsescă în toată lumea. Reducerea costurilor pentru reclame și orientarea către clienți fac din business-ul Xiaomi unul de succes.

Review-urile făcute pe Youtube de diverși pasionați de tehnologie au reprezentat pentru această firmă un start-up profitabil. În general, clienții sunt orientați către descrieri obiective, autentice din care să extragă aspectele ce îi interesează la un smartphone.

Deoarece dispun de o gamă variată de modele la prețuri accesibile, aceștia s-au extins la nivel mondial, de curând deschizând un magazin online și în România pe xiaomiromania.com. De cele mai multe ori caracteristicile gadgeturilor de top vin în întâmpinarea nevoilor adevăraților pasionați de tehnologie. În schimb, pentru necesități uzuale și așteptări medii, telefoanele mid-range reprezintă o soluție optimă, atât ca preț, dar și ca standarde calitative.

Pe lângă magazinul online din România există și un magazin fizic în Megamall, unde se regăsesc și accesorii Xiaomi.

Prestigiul obținut de Xiaomi s-a făcut într-un timp relativ scurt, dar extrem de dinamic, completând gama de smartphone-uri cu accesorii surprinzătoare. Pe GSMnet.ro se regăsesc accesorii Xiaomi, dar și piese de schimb pentru un astfel de smartphone-uri, ceea ce oferă avantajul reparațiilor într-un timp scurt, la costuri rezonabile.

Accesoriile ce se regăsesc pe GSMnet.ro, nu se rezumă doar huse pentru telefoane, gama de accesorii pentru Xiaomi fiind extrem de diversă, magazinul online oferind de asemenea și adaptoare, cabluri, baterii portabile, folii sau caști.

Design și fabricare

Ecranul cu un raport de 18:9 a fost introdus pe piață în anul 2017 în locul clasicului raport de 16:9, LG și Samsung fiind printre primii ce au adoptat aceast trend. Producătorii Xiaomi au urmat tendințele aducând pe piață Redmi 5 Plus cu un design elegant, minimalist.

Aceștia țin pasul cu marii producători de telefoane, alegând sticla Gorilla Glass și carcasa premium din aluminiu. Pentru a optimiza spațiul ecranului nu se regăsește butonul de meniu, volumul fiind reglat din butoane de pe margine.

Senzorul infraroșu ce permite utilizarea telefonului pe post de telecomandă, dar și prezența unei mufe Jack pentru căști, completează caracterul aparte al telefonului, ce oferă un plus de accesibilitate.

Marginile ușor curbate ale telefoanelor Xiaomi îl fac de asemenea ușor de manevrat. Specificațiile tehnice ce se pot regăsi în magazinul online xiaomiromania.com se pot confrunta cu cele ale telefoanelor produse de firmele de renume în acest domeniu.

Pe www.gsmnet.ro se regăsesc variante diverse de accesorii si piese Xiaomi la prețuri accesibile, disponibile pentru cei care doresc să le descopere. coral