Cunosuctul interlop turdean Ovidiu Roja a fost condamnat definitiv la închisoare, după ce a fost trimis în judecată pentru șantaj, după o plângere în care parte vătămată ar fi fost Giurgiu Mihai. Părțile aflate în acest dosar sunt considerate că fac parte din grupări diferite ale lumii interlope turdene.

Condamnarea definitivă a survenit după apelul făcut de Ovidiu Roja, împotriva sentinţei penale nr. 148 din 02.04.2021 a Judecătoriei Turda, care a fost respinsă ieri de magistrații Curții de Apel Cluj.

Judecătoria Turda l-a condamnat pe Ovidiu Roja la 2 ani și 10 luni de închisoare, însă pedeapsa s-a contopit cu pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare stabilită prin sentința penală nr. 29/08.023.2017 pronunțată de Tribunalul Cluj. În aceste condiții, pedeapsa rezultantă a fost de 6 ani 5 luni și 10 zile închisoare.

”În temeiul art. 40 alin. 3 și art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din durata pedepsei: durata reținerii din 06.02.2016, durata arestului preventiv și perioada executată în stare de detenție din data de 07.02.2016 până în 11.12.2018, precum și durata arestului preventiv din data de 22.01.2021 la zi.”, se preciza în decizia Judecătoriei Turda.  În aceste condiții, Ovidiu Roja ar mai avea de executat circa 3 ani de închisoare, arată Turda News.

Claudiu Ghib și-a retras acuzația de lovire

În același dosar, mai apăreau numele lui Claudiu Ghibu, Alexandru Dragoste și Daniel Fănel Olteanu. În ceea ce privește acuzațiile de amenințare ale părților vătămate Dragoste Alexandru și Oltean Daniel Fănel, acestea nu au mai fost cercetate penal, în urma retragerii plângerilor celor doi. De asemenea, Ghib Claudiu și-a retras plângerea pentru lovire și alte violențe, în același dosar.

Ovidiu Roja, mai are o condamnare pentru șantaj

Ovidiu Roja a fost condamnat definitiv în iunie 2021 (după ce Curtea de Apel Cluju i-a respins apelul) la o altă pedeapsă cu închisoarea, tot pentru șantaj în formă continuată, în acel dosar parte vătămată fiind fosta lui cumnată. Judecătoria Turda l-a condamnat pe Ovidiu Roja la 4 ani şi 3 luni închisoare.

Între Ovidiu Roja și comnata sa s-a dus un adevărat ”război” pentru câștigarea încredințării minorului rezultat din căsnicia lui Ovidiu Roja cu soția sa, care a decedat la începutul anului 2020, în urma unui accident de motocicletă.

coral