Pe zona pietonală a străzile Emile Zola și Sextil Pușcariu, modernizate cu un an în urmă vor apărea terase și chioșcuri. Terasele vor fi scoase la licitație.

Consilierii locali au adoptat în ședința de miercuri, 21 aprilie, un proiect de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a terenurilor destinate amplasării teraselor, pe zona pietonală de pe străzile Emile Zola și Sextil Pușcariu, care au fost modernizate anul trecut.

Este vorba despre șapte terenuri pe strada Emile Zola, cu suprafețe cuprinse între 6,5 metri pătrați și 22,5 metri pătrați. Pe strada Sextil Pușcariu, sunt scoase la licitație trei spații, de 61, 63 și 68 de metri pătrați. Închirierea spațiilor se face pe o perioadă de 5 ani, fără posibilitate de prelungire.

Prețul minim al închirierii este de 50 lei/mp/lună, valabil pentru luna februarie 2021 și care va fi actualizat prin aplicarea ratei inflației, lunar și succesiv, cu indicele prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică, până la momentul desfășurării licitației.

Proiectul a fost aprobat cu 25 voturi „pentru”, în unanimitate.

Terasele din Piața Unirii (latura vestică) și Bulevardul Eroilor au fost scoase la licitație pentru închiriere în vara anului 2020. Este vorba despre 12 terase și două chioșcuri de pe latura vestică a Pieței Unirii, respectiv nouă terase și șase chioșcuri de pe Bulevardul Eroilor, aflate în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Durata de închiriere a acestora este de 5 ani, fără posibilitate de prelungire. Terasele amplasate în Piața Unirii ocupă o suprafață de aproximativ 840 de metri pătrați, iar cele de pe Bulevardul Eroilor, circa 377 mp. Prețul de licitație pentru terase pornește de la 48 de lei/mp pe lună.

În ceea ce privește chioșcurile, prețul de pornire pentru cele două amplasate în Piața Unirii este de 2.489 lei/lună/chioșc, iar pentru chioșcurile de pe Eroilor, prețul este de minim 1.734 – 1.836 lei/lună/chioșc. Chioșcurile multifuncționale se închiriază tot pentru 5 ani.

coral