Termosemineul este atat un element de decor, cat si unul functional, un sistem de incalzire eficient. Este cunoscut mai ales pentru ca face diferenta in modul in care creeaza o atmosfera placuta, relaxanta. Trebuie spus insa ca un termosemineu este chiar mai mult decat atat, pentru ca functioneaza precum o centrala termica si astfel a devenit o alternativa eficienta a acesteia.

Magazinele de specialitate includ variante de termoseminee de la diversi producatori, intocmai pentru ca publicul s-a dovedit a fi tot mai interesat de aceasta gama de sisteme de incalzire. Spre exemplu in selectia de termoseminee de la Bricolaj Market se vor gasi cele care functioneaza pe peleti sau pe lemn de marca Biodom, Ferroli sau Alfa Plam printre altele.

Pentru ca tehnologia este acum atat de avansata, astfel de sisteme au devenit mai practice ca oricand si mai usor de folosit, oferind confort termic si totodata confort in ceea ce priveste setarea si intretinerea sistemului.

Termosemineul este alegerea celor care locuiesc la casa

In mod special cand vine vorba de cei care locuiesc la casa, alegerea unui termosemineu este de preferat. Exista mai multe explicatii aici. In unele cazuri este vorba de reteaua de gaz care lipseste si ar fi prea costisitoare pentru a fi instalata, asadar termosemineul este o alegere convenabila.

La Bricolaj Market variantele de termosemineu se refera la combustibili precum lemnul sau peletii. Pot fi conectati cu raditoare, astfel incat caldura creata sa fie distribuita in toata casa. Interesant este ca acestea sunt create pentru a fi sigure si a permite totodata ca focul sa fie vizibil, creand acel decor de poveste, un cadru idilic. Trebuie spus ca sticla ce permite vizualizarea focului este una termorezistenta si sigura.

La un termosemineu pe peleti un alt avantaj este ca nu necesita instalarea sa intr-o camera tehnica, separata de restul casei. In plus, se poate conecta si la boiler extern, pentru a avea si apa calda menajera, iar instalarea unui termostat compatibil va permite un mai bun, eficient si rapid control asupra temperaturilor din interior.

Cat este de eficient ca mod de functionare

Un termosemineu – fie ca este alimentat cu masa lemnoasa, fie cu peleti, are randament atat timp cat este ales conform cu necesarul de caldura raportat la tipul de locuinta. Avantaje sunt la ambele variante. Peletii sunt ecologici, cu emisii reduse de noxe.

Trebuie spus ca nu la costul de cumparare trebuie sa va raportati, respectiv la cat costa in sine sistemul, ci la costurile pe termen lung, cele ce tin de consum si randament. Instalatiile de acest gen poate sunt costisitoare ca investitie initiala, insa ulterior se dovedesc a fi mai bune pentru ca permit economii mai mari, datorita unui consum redus de combustibil.

De preferat sa intrebati si specialistii. Consilierea la Bricolaj Market nu va costa nimic si cu informatii relevante, tehnice, veti sti mai bine ce se potriveste caminului. coral