Război total în PNL, având în vedere că președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, nu e deloc dispus să accepte propunerea vechilor liberali, de a-l include și pe Dorel Secară pe un loc eligibil pe lista candidaților la alegerile din 27 septembrie.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, l-a informat pe Dorel Secară că Tișe nu e deloc dispus să-l  includp pe Secară, în ciuda solicitărilor venite chiar din partea premierului liberal Ludovic Orban.

„Tișe ar fi amenințat: Ori eu ori Secară” – a informat o sursă din PNL.

Buda i-a transmis în aceastp dimineață lui Secară că decizia nominalizării sale pe lista candidaților, pe un loc eligibil, va fi supusă în votul Biroului Permanent Județean, ședință care va avea loc în seara aceasta, online.

Dorel Secară a confirmat pentru Actual de Cluj că a auzit că va fi supus votului Biroului Permanent Județean (BPJ).

„Știu că Tișe va cere să fiu votat în BPJ. E o structură pe care el o controlează. Nu șitu cum se va supune la vot online. Ce pot eu să fac, dacă se va întâmpla să fiu scos prin vot, măcar o să rămân cu satisfacția că m-au scos din joc democratic”, a comentat Secară.

Tișe nu a oferit nicio explicație pe marginea acestui subiect.

Reamintim că Dorel Secară (încă are mandat de consilier județean) a intrat în conflict deschis cu Alin Tișe, în repetate rânduri, în ședințele forului public, în special pe subiectul Aeroportului, Secară ținându-i partea directorului regiei aeroportuare, David Ciceo. Au mai fost și alte ocazii în care Secară l-a combătut pe Tișe, motiv pentru care scoaterea sa din schema Consiliului Județean era așteptată de toată lumea din partid.

Numai că Secară (fermier din Borșa), este și consilierul ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Premierul Orban, de asemenea a avut mai multe interacțiuni cu Dorel Secară, iar decizia lui Tișe de a-l scoate de pe lista aleșilor județeni l-a deranjat  – spun sursele Actual de Cluj. Ministrul Oros – reprezentantul vechilor liberali de la Cluj – s-ar fi plâns lui Orban că trioul Boc-Buda-Tișe nu a ținut cont în niciun fel de doleanțele lor, listele de candidați fiind alcătuite fără ca ei să fie consultați.

coral