Alin Tișe a pornit un adevărat război cu liderii PNL după ce liberalii au decis să cedeze prefectura județului Cluj și au oferit conducerea administrativă a județului celor din UDMR. Tasnadi Szilard este marele câștigător în războiul dintre Tișe și Orban, dar numirea lui în funcția de prefect aduce alte probleme în UDMR.
 

Președintele Consiliului Județean  a declarat că va cere demiterea lui Vakar Istvan, cel care ocupă în acest moment postul de vicepreședinte în Consiliul Județean.

 

„Conducerea centrală a PNL a decis ca la Cluj să avem un prefect UDMR. Noi am făcut tot ce este posibil omenește ca să schimbă această decizie, dar astăz UDMR a propus numele noului prefect și Guvernul s-a conformat. Decizia luată PNL este o palmă pentru toți clujenii și organizația PNL Cluj. Vreau să îmi cer scuze public tututor cetățenilor din Cluj. PNL Cluj ar fi trebuit să aibă acest post. Vom continua să luptăm pentru oamenii din acest județ. În urma deciziei luate de conducerea PNL, eu voi cere în luna martie schimbarea  UDMR al Consiliului Județean (Vakar Istvan n.r.). Ca președinte al Consiliului Județean, trebuie să apăr interesele Clujului și Ardealului“, a spus, pe un ton dur, Alin într-o intervenție online.

Președintele Consiliului Județean nu s-a ferit să-l înțepe din nou pe Ludovic Orban și oamenii care se află în fruntea Partidului Național Liberal.

 

Alin Tișe nu își va da demisia din PNL, deși a amenințat de mai multe ori că se va dezice de propriul partid.

„Am analizat legea și am concluzionat că demisia mea din PNL este echivalentă cu pierderea fucnției. Eu am fost ales de clujeni, nu de Ludovic Orban și acoliții lui. De azi, ca un simplu membru de partid, mă declar liber și independet față de orice personaj care conduce vremelnic PNL. Vorbim de niște incompetenți de care nimeni nu o să-și mai amintească nimic.”, a mai afirmat Tișe.

coral