Tichete sociale. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat când intră cea de-a treia tranșă de 250 de lei a voucherelor pentru alimente. Toate detaliile interesante, în articolul de mai jos.

Vouchere sociale de 250 de lei. Cea de-a treia tranșă de bani intră în curând pe carduri

S-a anunțat când va ajunge cea de-a treia tranșă de bani la beneficiarii voucherelor sociale.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a informat că plata pentru cea de-a treia tranşă a voucherelor sociale, în valoare nominală de 250 de lei, va fi făcută în ultima săptămână din luna octombrie.

PMai există persoane la care cardurile sociale nu au ajuns

Ministrul Marcel Boloș a făcut declarații și despre oamenii care nu sunt trecuți pe lista beneficiarilor sau la care voucherele nu au ajuns până acum.

Acesta dă asigurări că toți românii care se încadrează în condițiile de acordare a voucherelor își vor primi banii.

Motivele pentru care beneficiarii nu au primit încă voucherele sociale

„Pot să existe astfel de situaţii în care fie nu a fost trecut pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari, fie a depăşit limita de venit pe care o are beneficiarul şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF”, a declarat Marcel Boloș conform playtech.ro

Banii vor fi primiți retroactiv

Astfel, toți românii care au dreptul, dar nu au primit încă ajutoarele, ministrul Investițiilor spune că aceștia vor primi plăți retroactive.

„Eu cred că caz cu caz se pot rezolva. Pot să-i asigur pe toţi că, dacă cineva nu a fost cuprins pe lista de beneficiari sau s-a întâmplat această inadvertenţă cu Poşta Română, pot să îi asigur că, dacă au dreptul la aceste vouchere sociale, vor primi retroactiv banii. Întârzierile nu pot să existe decât cauzate de aceste lucruri”, a spus Marcel Boloş.

„Avem situaţiile acestea care tot timpul sunt puse în discuţie, în spaţiul public, în telefoanele pe care le primim la minister”, a mai spus Marcel Boloș.

Sunt banii necesari pentru tranșa a treia a voucherelor sociale

În plus, Marcel Boloș a spus că banii pentru livrarea voucherelor de 250 de lei există, astfel că vor fi trimiși către beneficiari în ultima zi din această lună.

„Întâlnirile noastre cu Poşta Română, cu emitenţii de carduri le avem aproape săptămânal, nu cunosc aceste detalii.

Următoarea tranşă are loc, plata, în ultima săptămână din luna octombrie, avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia”, a mai spus Marcel Boloş în Parlament, unde a ajuns pentru a fi audiat de Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor. coral