TIFF 2020 a debutat în condiţii speciale din cauza pandemie de coronavirus, însă cu toate astea numele grele nu au lipsit din Piaţa Unirii.

 Mircea Abrudean, prefectul Clujui şi omul numărul 1 în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, a participat şi el la deschiderea TIFF 2020 purtând un dialog cu Tudor Giurgiu. Emil Boc nu a lipsit nici el din Piaţa Unirii, fiind însoţit de soţia lui şi fata cea mică.

„Astăzi este o zi istorică pentru că în primul rând nu plouă. În general, la deschiderea TIFF ploua de fiecare dată. În al doilea mă bucur că avem un ecran de proiecţie nou, adus din Germania. În al treilea rând mă bucur că suntem primul festival mare de film din Europa care îşi reia practic drumul după o amânare şi multe ezitări. Va fi un festival cu multe nopţi nedormite şi cu locuri pe care clujenii le vor redescoperi. Pariu cel mare este să ne regăsim cumva sentimentul unei vieţi normale. Am văzut că şi la primul film au fost ocupate toate locurile, iar oamenii au respectat toate indicaţile noastre şi au purtat mască.”, a spus Tudor Giurgiu în deschiderea TIFF 2020.

 

TIFF 2020 ar fi putut avea multe vedete din străinătate

Tudor Giurgiu a dezvăluit că la Cluj-Napoca ar fi trebuit să fie prezente mai multe nume mari din lumea filmului în această vară, dar pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile organizatorilor.

 

Sursa: monitorulcj.ro

coral