Tigrul platanului a invadat din nou Clujul, fiind multe reclamații din parte oamenilor din Zorilor și Bună Ziua. Cel mai probabil sunt deja insecte și în celelalte cartiere, scrie stiridecluj.ro

Tigrul platanului sau ploșnița dantelată este o insectă care a cunoscut o înmulțire fără precedent, în zona Clujului, în vara anului 2021. Încălzirea vremii din aceste zile a favorizat reapariția Tigrului.

Din păcate nu se poate face nimic pentru combaterea acestei insecte, deoarece substanţele chimice nu le fac niciun rău. 

Tigrul platanului este originar din America de Nord, iar la noi în ţară a apărut prin 2010. Este activ doar în timpul zilei, la temperaturi de peste 30 de grade.

Crișan Alexandru, Biolog: ″Schimbările climatice, mai ales legate de temperatură. Temperatura ridicată care permite mai multe generaţii pe an. Şi sigur de la o generaţie la alta ele se tot înmulţesc, au hrana destulă şi atunci se înmulţesc exploziv”.

Andreea Boca, medic dermatolog: ”Nu transmit boli, nu ne mușcă cu scopul de a se hrăni cu pielea noastră, ele muscă crezând că pielea noastră este platanul singurul disconfort este inflamația din zona respective, dacă se inflamează puţin, putem folosi o compresă rece. Dacă inflamaţia este una puternică putem folosi cortizonice şi antihistaminice”.

coral