Doctorul Virgil Musta a precizat ca la spitalul de Boli Infectioase din Timisoara au fost vindecati si externati 43 de pacienti confirmati cu coronavirus.

Spitalul Victor Babes din Timisoara se pare ca are o alta modalitate de tratament pentru pacientii infectati cu coronavirus. Motiv pentru care este declarat spitalul cu rata cea mai mare de vindecari de coronavirus din Romania.

In Capitala au fost anuntate 11 cazuri de COVID-19, trei in Craiova, doua la Constanta si un caz vindecare de Iasi.

Timisoara are cel mai mare numar de vindecari de coronavirus

Potrivit Digi24, medicul Musta a declarat ca la spitalul din Timisoara este folosita o alta modalitate de tratament pentru pacientii cu coronavirus. Mai exact, pacientii primesc doua antivirale care aduc rezultate pozitive in doar cateva zile.

„Noi folosim o alta schema de tratament decat restul tarii, dar si conjunctura a fost favorabila, pentru ca pacientii pe care i-am tratat au fost pacienti tineri. Fara comorbiditati, fara boli asociate, la care teoria spune ca evolutia bolii este buna. Schema pe care o dam noi este formata din o tableta cu 2 antivirale, care la 3-4 zile dupa administrare dau teste negative. Asteptam doua teste negative, dupa care ii externam”, a explicat medicul Virgil Musta.

Cand va aparea vaccinul pentru combaterea coronavirusului?

Conform medicului de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, sunt multe vaccine studiate la momentul actual in lume, dar nicio firma de medicamente nu a finalizat un studiu eficient.

De asemenea, medicii Virgil Musta si Streinu-Cercel au decis sa foloseasca o anumita schema pentru vindecarea pacientilor infectati cu coronavirus.

„Ne-am ales acest medicament, il avem si putem sa il folosim, pe baza faptului ca in literatura exista studii pe acest medicament. Si sunt rezultate partiale favorabile si pe gandirea noastra medicala, care ne-a spus ca s-ar putea sa avem aceste rezultate favorabile”, a precizat medicul Virgil Musta.

Mai mult, Ministrul sanatatii, Victor Costache a precizat ca in Romania sunt testate diferite forme de tratament.

„ In Timisoara este un anumit tratament, in Bucuresti deja sunt doua scheme. O data la doua zile specialistii vorbesc pentru a uniformiza aceste practici”, a spus Victor Costache.

Nightwhisper coral