Iti doresti sa incepi un nou proiect personal, prin intermediul caruia sa iti asiguri inclusiv necesarul de cartofi pentru acasa? Atunci trebuie sa stii ca este vorba despre legume extrem de simplu de cultivat, pe care daca le intretiicorespunzator, iti vor aduce un plus de savoare si de gust in farfurie.

De exemplu, trebuie sa te gandesti la ce tipuri de cartofi itidoresti, care este suprafata de care dispui, dar si ce erbicide cartofi exista pe piata, pentru a tine daunatorii la distanta in timpul cresterii plantelor. Este vorba despre o solutie extrem de interesanta, prin care te potidetasa, de exemplu, de statul la calculator, daca jobul tau presupune sa lucrezi zi de zi cu tehnologia. In acelasi timp, te vei relaxa, iar satisfactia pe care o simti atunci cand vezi ceva crescand din mainile tale este nemarginita!

Cand este oportun sa aplici erbicide cartofi?

Buruienile se numara printre cei mai mari dusmani ai cartofilor, intrucat consuma din apa dedicata legumelor, dar si din mineralele si substantele necesare pentru cresterea legumelor. Pentru a obtine recolte bogate, trebuie sa stii ca poti aplica erbicidul in diferite momente:

·         preemergent – este cel mai bun moment pentru a aplica erbicidul, intrucattotidaunatorii din pamant sunt indepartati in mod eficient;

·         atunci candrasar cartofii;

·         postemergent timpuriu – ai grija sa aplici erbicidul inainte ca plantele sa aiba aproximativ 5 centimetri inaltime sau poate chiar nici sa nu fi rasarit din pamant.

Ce tipuri de produse ai la dispozitie?

Un alt element extrem de important, pe care trebuie sa il ai in vedere in privinta erbicidelor este acela ca poti alege dintre mai multe tipuri de produse:

·         solutii prin absorbtie – actioneaza repede asupra buruienilor proaspatrasarite, indepartand pericolul din jurul cartofilor;

·         solutii care formeaza o pelicula speciala la nivelul solului, astfel incat buruienilor sa nu mai poatarasari deloc. Ai grija sa nu realizezi activitati agricole, pentru a nu deranja folia;

·         solutii care actioneazaatat la nivelul buruienilor proaspatrasarite si care se absorb prin intermediul frunzelor, precum si solutii care sunt absorbite de pamant.

Ramane la alegerea ta care este cea mai buna varianta de erbicid pe care vrei sa o folosesti, insa cu mentiunea ca trebuie sa citestiintotdeauna si intructiunile de utilizare de pe produsele de specialitate.

Ai grija la cat de des uzi cartofii

Printre elementele cheie, care te pot ajuta sa obtii o cultura importanta de cartofi se numara si frecventa cu care uzi plantele. Tine cont ca nu te poti baza intotdeauna pe conditiile meteo, asa ca poti opta pentru un sistem de irigatii modern, pe care sa il setezi in functie de cat de des itidoresti sa asiguri apa cartofilor. Ai grija si la soiul pe care il alegi, intrucat plantele au nevoi diferite cand vine vorba despre cantitatea de apa pentru o buna dezvoltare.

Cand este oportun sa recoltezi cartofii?

Daca folosesti erbicide calitative, cu siguranta vei reusi sa obtii an de an recolte bogate de cartofi, de care sa te bucuri alaturi de cei dragi. Recomandat este sa incepi recoltarea la debutul lunii august, in functie de cum se prezinta cartofii. Daca acestiainca mai au nevoie sa stea in pamant, ii potilasa aici pana spre sfarsitul lunii septembrie.

 

 

coral