Un camionul care aparține firmei BTP Gold din Gilău a fost reținut de poliția din Germania după ce a fost văzut că transporta un tanc. După ce autoritățile au dispus imobilizarea vehicolului, peste noapte, tancul de pe remorcă a dispărut, arată regional german Passauer Neue Presse.

În timpul unui control în trafic, sâmbătă, 27 mai, polițiștii de autostrăzi au oprit un camion înmatriculat în România. Potrivit documentelor, vehiculul avea schele încărcate pe remorcă, dar când polițiștii din Wörth/Isar au inspectat transportul greu oprit pe A92, au găsit cu totul altceva: un tanc. Controlul a fost efectuat în jurul orei 23:30, iar în urma examinării documentelor, agenții au descoperit că nimic din ce era scris pe hârtii nu se potrivea cu transportul.

Deoarece actele erau greșite, vehiculul a fost arestat lângă Gottfrieding. Șoferul a fost blocat în cabină mai multe zile și aștepta un semn de la firma care organizase transportul. Firma de transport din Cluj și-a procurat un alt camion cu actele necesare, astfel încât tancul a fost reîncărcat și a ajuns acum în România. Un purtător de cuvânt al Poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un așa-zis vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru uz de luptă. În loc de țeavă de tun, tancul are montat un braț de excavator.

Dar camionul reținut pe 27 mai e încă la locul unde a fost oprit. Un purtător de cuvânt al poliției de autostrăzi informează că nu există o inspecție tehnică periodică românească valabilă pentru prima remorcă și o inspecție tehnică periodică germană nu ar respecta reglementările de circulație.