Autoritățile se dau în continuare peste cap pentru a descuraja fumatul. Au încercat cu imagini agresive pe pachetele de țigări, iar acum au trecut la o soluție care s-ar putea să funcționeze un pic mai bine, taxarea.

Fumatul este unul dintre cele mai costisitoare vicii legale pe care le poate avea o persoană, iar de astăzi, va deveni și mai scump. Toți fumătorii trebuie să știe că prețul la un pachet de țigări va crește de astăzi și niciun brand sau tip de țigarete nu este privat de această scumpire. Ca de obicei, scumpirea efectivă nu este cea mai mare, dar dacă ai în vedere că se înmulțește cu numărul de pachete consumate de un fumător într-o lună, se adună.

Cu cât se scumpesc țigările românilor

Fiecare pachet de țigări comercializat în România, de astăzi, va fi mai scump cu 50 de bani. Dacă nu vei vedea scumpirea luni, probabil că mai durează câteva zile epuizarea stocului actual, dar până la finalul săptămânii, modificarea prețului ar trebui să se vadă în toate magazinele.

„De exemplu, dacă astăzi ați cumpărat un pachet de țigări cu 22 de lei, începând de luni veți cumpăra același pachet de țigări cu 22,5 lei. Sigur, dacă pachetul de țigări face parte din oferta pe care producătorul o oferă. Pentru un fumător care consumă un pachet de țigări pe zi această scumpire reprezintă 15 lei lunar dați în plus pe țigări sau 180 de lei pe an”, atrag atenția cei ce de la Antena 3.

Vestea a fost confirmat de către cel mai mare producător de țigarete și nu durează mai mult de câteva zile până când ceilalți producători de pe piață să facă anunțuri similare. Unul dintre motivele din spatele scumpirii este inflația din România, ajunsă la 4,4%. Pe de altă parte, potrivit datelor INS, prețul unui pachet de țigări a crescut cu 5% în ultimul an, iar motivul este o directivă europeană care prevede ca prețul unui pachet de țigări să fie la un nivel similar în toată Uniunea Europeană.

coral