Tudorel Toader a precizat, marti pe Facebook, in legatura cu "ordonanta pe achizitii" despre care ministrul Transporturilor Razvan Cuc spunea ca a primit observatii de la Ministerul Justitiei, printre care si obtinerea avizului CSAT, ca prin adresa institutiei nu a fost solicitat un asemenea aviz.

"Alta simpla precizare! Despre 'ordonanta pe achizitii'. MJ avizeaza, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative initiate de catre alte ministere. MJ nu initiaza si nu elaboreaza proiecte de acte normative in locul altor ministere. In evidentele MJ nu figureaza un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozitiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la 'ordonanta pe achizitii'.

In faza de prealabila, de consultare interinstitutionala, MJ a transmis o serie de propuneri si observatii, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative printre care si legislatia din domeniul achizitiilor publice. Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT", a scris Tudorel Toader, marti, pe Facebook.

"Luand in considerare interventiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), in temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost mentionata necesitatea obtinerii avizului Ministerului Afacerilor Externe si a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene", a completat Toader.

Reactia ministrului demisionar al Justitiei vine dupa ce Razvan Cuc a declarat duminica, la Targu Jiu, ca a lansat ordonanta pe achizitii, insa a primit 17 pagini de observatii de la Ministerul Justitiei, printre care si aceea de a obtine un aviz de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) . "O aberatie!", spune ministrul.

Potrivit ministrului Transporturilor, observatiile de la Ministerul Justitiei au venit miercuri dupa-amiaza. El a adaugat ca asteapta o discutie cu noul ministru al Justitiei, deoarece, dupa lansarea ordonantei privind achizitiile, a primit de la MJ observatii pe 17 pagini.

Ministrul demisionar al Justitiei Tudorel Toader a scris sambata, pe pagina sa de socializare, ca ministerul condus de el nu a intarziat si nici nu a blocat vreo procedura de avizare a actelor normative.

Liderii PSD au decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Dupa mai multe intalniri cu premierul Dancila si trimiterea la Cotroceni a propunerii de revocare, Toader si-a postat, joi seara, demisia pe pagina de Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat deja ca va lua o decizie saptamana aceasta.

coral