Tragedie fara margini in Vaslui. O tanara de doar 20 de ani a fost rapusa de o boala extrem de rara.

Familia Ralucai Afrasinei este ingenuncheata de durere si nu intelege de ce tocmai fata lor a trebuit sa piara fulgerator de pe aceasta lume.

Dupa doar o luna de cand medicii au diagnosticat-o pe fata cu boala lupus, trupul tinerei a cedat.

Boala extrem de rara de care suferea Raluca a evoluat foarte rapid, afectandu-i grav pancreasul, fapt care a dus la moartea fetei.

Desi, mai bine de doua saptamani a fost internata la Sectia de Reanimare a spitalului din Iasi, medicii incercand sa faca tot posibilul pentru a-i salva viata tinerei, boala a rapus-o.

In urma sa, familia, rudele, prietenii, dar si colegii o plang acum pe Raluca. Tanara de 20 de ani era studenta la Facultatea de Inginerie Electricã, Energeticã si Informaticã Aplicatã din Iasi.

Vestea trecerii in nefiinta a Ralucai a fost cu atat mai devastatoare, cu cat, fata era foarte iubita de toti cei care o stiau. Era un suflet bun, cu zambetul mereu pe buze si gata sa ajute pe orice ar avea nevoie.

“Erai tot ce aveam pe lumea asta si ai ales sã pleci departe de mine, de mama si de tata. Nu a mai rãmas nimic decat un gol si suferintã! Rãmas bun, scumpa mea surioarã!”, a scris pe Facebook fratelei Ralucãi.

Si fostii profesori ai tinerei au fost devastati de tragica veste.

“Soarele vietii a apus pentru o fiintã atat de dragã nouã. In acest moment plin de tristete, ne rãman doar stelele amintirilor care sã ne aline durerea. Drum lin spre cer, Raluca Ioana Afrãsinei! Vei fi mereu in sufletele noastre!”, a transmis Daniela Tinca Pracsiu, una dintre profesoarele fetei din liceu.

Boala de care suferea Raluca poarta numele de lupus, fiind cunoscuta si sub numele de boala care iti mananca organele. Cu aceasta boala se confrunta de multa vreme si unele vedete de peste hotare. Selena Gomez si-a speriat fanii cand a anuntat ca va face un transplant de rinichi, pentru a putea supravietuii bolii.

Boala poate fi data de gene, ori cauzata de unele medicamente luate in exces care nu se potrivesc cu organismul pacientului. Aceasta afecteaza pielea, inima, plãmanii, rinichii, articulatiile sau chiar sistemul nervos. coral