Inelul de logodnă este probabil cea mai importantă achiziție de bijuterii din viața unui bărbat. Dacă o faci bine, atunci cererea ta în căsătorie va fi basmul romantic la care a visat atât de mult femeia ta. Totodată, în cazul în care vei eșua vei primi mai curând un zâmbet politicos decât un țipăt extatic.

Chiar dacă, în procesul de alegere, bijutierul te ajută foarte minuțios, totuși, prea mulți bărbați fac aceleași greșeli obișnuite atunci când cumpără acel inel și acea piatră valoroasă. În acest articol îți vom descrie câteva dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac bărbații atunci când sunt în căutarea inelului de logodnă. Pe lângă aceasta, aici vei găsi și sfaturi relevante despre cum să eviți aceste greșeli.

Greșeala 1: Ghicești dimensiunile inelului. Acesta ar putea fi inelul și diamantul perfect, dar dacă nu se potrivește mărimii degetului iubitei, această greșeală va acoperi toată strălucirea acelei propuneri atât de importante. Majoritatea inelelor sunt ușor de redimensionat după ce a spus acel ”Da”. Totodată, cel mai curând, îți dorești să fii cât mai aproape de mărimea ideală a degetului din prima încercare. De aceea, în loc să ghicești mărimea inelului, încearcă să iei un inel pe care îl poartă și să îi arăți bijutierului tău, iar el, cu siguranță, va alege mărimea potrivită.

Greșeala 2:  Cumperi ceea ce îți place ție, fără să iei în considerare ceea ce îi place iubitei tale. Este posibil să ai o idee clară despre ce îți place și ce nu-ți place la un inel de logodnă, dar nu uita că acel inel va fi purtat de logodnica ta și nu de tine. Fă-ți timp și dă-ți interesul să observi care este gustul ei în metale prețioase. Are tendința de a purta bijuterii, pantofi și genți de mână cu metal alb, galben sau roz? Acest lucru te va ajuta să te decizi la cumpărarea unui inel din aur alb, galben, roz, de platină sau chiar unul în două tonuri. La urma urmei, deoarece femeia ta va purta inelul de logodnă în fiecare zi, cu siguranță, va dori ca acesta să se potrivească cu tipul de metal pe care tinde să-l poarte cel mai des.

Totodată, atrage atenția la stilul vestimentar a viitoarei soții. De obicei are un stil clasic, unul vintage sau unul mai aprins? Acestea sunt semnalele cheie care descriu gustul ei personal și sunt un bun ghid cu privire la ce fel de inel de logodnă i-ar plăcea.

Greșeala nr 3: Mergi singur. Îți recomandăm să nu mergi de unul singur atunci când dorești să cumperi inelul de logodnă. Apelează la prietenii ei sau la familie pentru sfaturi. Întotdeauna există o probabilitate reală ca cea mai bună prietenă a ei, sora sau poate chiar mama au o idee mai bine formată despre ce fel de inel de logodnă i-ar plăcea viitoarei tale soții.

Un lucru important: asigură-te că persoana care te însoțește la procurarea inelului de logodnă, poate păstra un secret. Nu vrei să strici surpriza, nu-i așa?

Greșeala nr 4. Nu iei în considerare confortul inelului. Aspectul, cu siguranță, este important, dar nu mai puțin important este și confortul bijuteriei pe care o vei alege. Ține minte: aleasa inimii tale va purta această bijuterie în fiecare zi. Așadar, confortul ar trebui să fie o prioritate absolută, nu doar o opțiune suplimentară, mai puțin importantă decât restul aspectelor.

Pentru a garanta o experiență comodă, este recomandat să cauți metale hipoalergenice ce nu conțin nichel. Sunt o mulțime de modele moderne de inele care asigură spațiul necesar pentru o circulație bună a sângelui și pentru extinderea și contractarea pielii de pe deget. În cele din urmă, pentru a evita răsucirea și rotirea inconfortabilă a inelului, asigură-te că designul pe care îl alegi are un diamant central care rămâne echilibrat și centrat pe deget.

Greșeala nr 5: Încerci să economisești bani și nu cumperi inelul de logodnă dintr-o sursă cu renume și reputație. Cumpărarea unui inel de logodnă necesită investiție semnificativă și este posibil să fii tentat să cumperi din surse mai puțin reputate pentru a economisi ceva bani. Cu toate acestea, pe termen lung, asta te poate costa mai mult. Este probabilitate să achiziționezi un inel de logodnă care nu are calitatea pentru care ai plătit sau chiar mai rău, să fie un fals. În acest sens, cea mai utilă recomandare ar fi să rămâii precaut și să te asiguri că achiziționezi inelul de logodnă dintr-o sursă de încredere. O asemenea abordare îți poate garanta calitatea produsului pe care îl achiziționezi.

După cum vezi, alegerea și procurarea inelului de logodnă este un proces destul de anevoios. Însă, evitând greșelile pe care le-am descris mai sus, acest proces poate deveni unul cât se poate de plăcut, care va culmina cu un sincer ”Da” din partea femeii tale iubite.

https://www.leador.ro/ coral