Cireșele se află în fruntea topului fructelor care îngrașă, alături de pepeni și struguri, atrage atenția Mihaela Bilic. Nutriționistul recomandă să fim atenți la cantitatea de fructe pe care o consumăm, dacă nu vrem să luăm în greutate.

„Cireșele îngrașă teribil” avertizează nutriționistul Mihaela Bilic care spune că „pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă vor fi strugurii care bat orice.”

Motivul este cantitatea ridicată de zahăr pe care aceste fructe o conțin, explică specialistul.

„Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte,” spune nutriționistul.

„Iar cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă,” adaugă Mihaela Bilic.

coral